هزینه 380 میلیونی هر شربت وارداتی SMA/ آغاز تولید داخل

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به این که هر شربت وارداتی مخصوص بیماری SMA قیمتی معادل 380 میلیون تومان دارد، گفت: دو شرکت داخلی تاکنون موفق به دریافت مجوز تولید این شربت شده اند.

خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرصالحی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت درباره وضعیت تأمین داروی بیماران SMA اظهار ;vn: در حال حاضر حدود 1100 بیمار مبتلا به SMA در کشور شناسایی شده اند و پیش بینی می شود تعداد این بیماران به 5 هزار نفر برسد. از زمان آغاز واردات داروهای مخصوص بیماران SMA، ارزیابی اثربخشی آن ها به کارشناسان سپرده شده است. این داروها اثربخش هستند، اما میزان بهبود عملکرد آن ها برای بیماران حدود 20 درصد تخمین زده می شود.

دو نوع داروی مخصوص بیماران SMA شامل شربت و نوع تزریقی وجود دارد. هر شربت وارداتی 380 میلیون تومان قیمت دارد و هر بیمار به طور میانگین 2.5 شربت در ماه نیاز دارد که هزینه ای حدود 900 میلیون تومان برای هر بیمار در هر ماه ایجاد می کند. به دلیل هزینه بالای این داروها، توان اقتصادی برای تأمین آن وجود ندارد. ازاین رو، از شرکت های داخلی برای سرمایه گذاری در تولید شربت دعوت به عمل آمد و تاکنون دو شرکت مجوز تولید گرفته اند. همچنین مراحل تولید نوع تزریقی این داروها نیز در حال انجام است.

وی ادامه داد: قیمت هر شیشه از داروی ایرانی برای بیماران SMA حدود 24 میلیون تومان است که نسبت به نمونه خارجی 90 درصد ارزان تر است، اما هزینه ماهانه هر بیمار همچنان حدود 60 میلیون تومان می شود. این رقم همچنان برای بیماران سنگین است و نیاز به حمایت خیرین و پوشش بیمه ای دارد. در بسیاری از کشورهای جهان، مؤسسات خیریه مسئولیت حمایت از بیماران نادر را بر عهده دارند، زیرا این موضوع معمولاً فراتر از توان دولت هاست. بنابراین، حتی اگر داروی این بیماران تحت پوشش بیمه قرار گیرد، همچنان نیاز به جلب مشارکت خیرین وجود دارد.

پیرصالحی درباره تأمین پانسمان بیماران پروانه ای نیز گفت: تاکنون 1500 بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند. هرچند قیمت پانسمان های این بیماران کمتر از داروی بیماران SMA است، اما هزینه ها همچنان قابل توجه است. یک شرکت ایرانی در حال تولید این پانسمان هاست و آزمایش های بالینی روی تعداد زیادی از بیماران برای بررسی اثربخشی آن ها در حال انجام است. من شخصاً دو بیمار که از این پانسمان ها استفاده کرده اند را ملاقات کردم و از میزان رضایت آن ها آگاه شدم.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره تأمین داروهای ضدویروس و واکسن آنفلوانزا گفت: داروی «تامی فلو» در فهرست داروهای کشور موجود است و برای مصرف سه ماه ذخیره سازی شده است. این دارو در همه داروخانه ها توزیع نمی شود، زیرا مصرف آن محدود است و توصیه نمی شود برای هر نوع سرماخوردگی یا آنفلوانزا استفاده شود.

وی افزود: واکسن آنفلوانزا معمولاً پیش از فصل شیوع بیماری در شهریور و مهرماه توصیه می شود. برنامه ریزی برای تولید و واردات این واکسن ها نیز در همان زمان انجام می شود. امسال نیز تولید واکسن از خردادماه آغاز شد و بر اساس مصرف سال های گذشته، سفارش تولید و واردات صورت گرفت. تاکنون 2 میلیون و 200 هزار دوز واکسن آنفلوانزا وارد شده و باقی نیاز مردم از طریق تولید داخلی تأمین شده است.

وی درباره تولید واکسن های جدید کرونا نیز گفت: تولید یا واردات واکسن های جدید کرونا تنها در شرایط فراگیری بیماری مقرون به صرفه است. در دوران شیوع کرونا، با افزایش تولید داخلی، بسیاری از واکسن ها بلااستفاده باقی ماند. اگر معاونت بهداشت وزارت بهداشت تشخیص دهد که نیاز به واکسن جدید وجود دارد، اقدامات لازم برای تولید یا واردات آن انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha